Не фосфор: росія гатить по Українських містах запалювальними снарядами 9М22С

Спростували використання ворогами фосфорних бомб

Ілюстрація - Мілітарний
Ілюстрація - Мілітарний

Орки використовують проти України запалювальні боєприпаси 9М22С з реактивних систем залпового вогню. Ефект від них часто плутають з фосфорними боєприпасами.

12 березня 2022 року в Луганській області в районі міста Попасна зафіксували використання запалювальних боєприпасів. На відео видно, як боєприпаси летять дугою, вибухають у повітрі та падають.

Також цей ефект під час війни бачили й в інших областях України.

Подібну дію мають реактивні снаряди 9М22С. Ці снаряди застосовуються реактивними системами залпового вогню БМ-21 «Град».

Замінюючи штатну осколково-фугасну бойову частину ракети 9М22, ракета 9М22С несе бойову частину 9Н510. Бойова частина ракети складається зі 180 запальних бойових елементів. Вони виготовлені з магнієвого сплаву МЛ5 та наповнені піротехнічним складом, аналогічним терміту.


Запалювальний снаряд 9М22С призначений для ураження живої сили та техніки супротивника. Він створює масові вогнища та пожежі.

Джерело: Мілітарний

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень