Зберігання заощаджень у криптовалюті: особливості та переваги

Інвестиції у криптовалюту сьогодні стали звичайним явищем

Ще кілька років тому криптовалюта здавалася чимось далеким і неприродним щодо реального життя. Однак у наші дні все більше людей замислюється над інвестиціями у цифрові гроші. Цьому сприяє як курс біткоїна сьогодні, так і зростання вартості інших коїнів. Окремо варто сказати про можливість оплати товарів та послуг криптою, що відіграло чималу роль у популяризації цифрових грошей. Саме тому інвестиції в криптовалюту стали звичайним явищем для 2023 року, і ця тенденція обіцяє не просто зберегтися, а й зрости в масштабах.

Надійність інвестування в криптовалюту

Раніше основним напрямом інвестицій були банківські депозити. Однак зростання інфляції з'їдає все більше відсотків за депозитом, і сьогодні тримати гроші в банку буде не вигідніше, ніж зберігати їх під матрацом. Ось кілька причин відмовитися від банківських депозитів на користь інвестицій у криптовалюту:

  • мізерні відсотки депозиту не дозволять отримати серйозний прибуток, тоді як грамотне вкладення в цифрові кошти обіцяє серйозний прибуток;
  • інфляція може не просто забрати ваш прибуток, а й призвести до ситуації, коли після закінчення терміну депозиту ви опинитеся в мінусі;
  • фінансові кризи вже неодноразово ставали причиною втрати вкладниками своїх коштів;
  • банки встановлюють серйозні обмеження на виведення та використання коштів за депозитом, тоді як із криптогаманця ви можете зняти будь-яку кількість монет, коли вам захочеться.

Що стосується переваг інвестування в крипту, можна навести простий приклад зростання вартості біткоїна. На початок 2023 року ціна однієї монети становила приблизно $22 000, тоді як сьогодні за один BTC дають майже $30 000. І це лише початок, адже на думку експертів, спад ціни на криптовалюту вже пройшов.

Чому зберігати заощадження у крипті зручніше та безпечніше?

Будь-який банк, перш ніж укласти угоду за депозитом, прорахує всі ризики та зробить максимально вигідну для себе пропозицію. Це як суми відсотків річних, так і терміни зберігання грошей. У разі інвестування в крипту ви уникаєте неприємних ситуацій та маніпуляцій з третьої сторони. Ви не обмежені за термінами вкладень, а цифрові кошти приноситимуть не тільки пасивний дохід, а й можуть використовуватися на ваш розсуд.

Ось кілька переваг зберігання заощаджень у криптогаманці:

  • ви можете як поповнити рахунок, так і зняти кошти з нього будь-якої миті;
  • кошти можна використовувати для трейдингу чи оплати фізичних товарів та послуг;
  • ви можете знімати відсотки зі зростанням вартості монети та не будете втрачати загальну суму інвестиції.

Якщо говорити простіше, то зберігання криптовалюти на гаманці можна порівняти зі зберіганням коштів у кишені, сума яких збільшується. Звісно, це не всі переваги інвестицій у крипту. Оформлення банківського депозиту займає чимало часу та забирає сили, тоді як покласти кошти на електронний рахунок ви можете прямо з дому.

Також варто брати до уваги ризик банківських помилок. Це не така рідкість, якщо врахувати людські факти та недобросовісне ставлення до своїх обов'язків багатьох співробітників банків. Що ж до безпеки цифрових засобів, тут все залежить тільки від вас і вашої уважності. Не передавайте нікому пароль та уважно звіряйте реквізити у процесі транзакцій. І тоді ваші кошти будуть не тільки в безпеці, а й зможуть принести вам чималий прибуток.

*

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень