Завтра в одному з сіл Рівненщини знищать усіх свиней

Через спалах африканської чуми

Завтра у селі Черниця Корецького району знищать усіх свиней. Все через спалах африканської чуми. Начальник головного управління ветеринарної медицини в Рівненській області Володимир Лазарчук зазначає, що наразі у селі налічується близько трьохсот свиней. Для того, аби запобігти поширенню інфекції – тварин потрібно умертвити:

В населеному пункті під час карантину не має бути жодної живої свині. Тобто, свині які є в населеному пункті - вони вибиваються. Це стосується тільки свиней.

Зауважимо, що за минулі 2 дні ветеринари вилучили та спалили 38 свиней загальною вагою більше 1,5 тони.  Володимир Лазарчук каже, що із села Черниці буде й заборонено вивіз зерна, оскільки вірус може перенестися саме через корм, яким годують свиней. Зазначимо також, що власникам свиней обіцяють компенсувати втрату господарства за ціною, яка наразі існує на ринку - 25-26 грн за кілограм живої ваги.

Додамо, що карантинні заходи триватимуть 40 днів. Впродовж цього часу спеціалісти спостерігатимуть за свинями, що у господарствах сусідніх сіл: Богданівка, Бриків та Крилів. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені документи у Рівному: пропонують винагороду

Вчора у районі автовокзалу близько 8 ранку були загублені документи. Тих, хто знайшов, просять повернути за винагороду. Ліщук Руслан Романович - 0 (67) 408 57 66

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Більше оголошень