«Завтра будуть нові негативні новини про долю коаліції», — нардеп Лещенко

Депутат від БПП прогнозує можливе повернення до коаліції «радикалів» Ляшка

Нардеп від БПП Сергій Лещенко прогнозує, що завтра будуть нові негативні новини про долю коаліції. Про це він заявив у коментарі журналістам.

"Завтра, думаю, будуть нові негативні новини про долю коаліції, з того, що я знаю. У мене відчуття, що у коаліції немає шансів на існування в нинішньому складі. Думаю, що рішення, оголошені і не оголошені, вже відомі Порошенку. Думаю, що будуть створювати якусь нову коаліцію, штучну. Ляшко повернеться, можливо, дотягнуть якихось депутатів з БПП, "Волі народу", не знаю звідки", - зазначив Лещенко.

"Те, що відбулося, очевидно, була подвійна гра АП, коли всіх зібрали, розповіли, запитали, вирішили йти на відставку уряду, а потім за кілька годин до голосування почали обдзвонювати, говорити, що не голосують, "виймайте картки і йдіть додому". І група депутатів, наближена до президента, не голосували за відставку уряду, після того, як таке рішення було тут прийнято і всіх фактично зарядили на це рішення", - заявляє Лещенко.

Як відомо:

Вчора Верховна Рада не прийняла резолюцію про недовіру чинному уряду, який очолює Арсеній Яценюк. За постанову № 4080 проголосували 194 народних депутата, однак роботу уряду визнали в 2015 р. незадовільною.

"Батьківщина" голосувала за відставку Кабміну, а після того як Кабмін у відставку не був відправлений, заявила про відкликання свого єдиного міністра молоді та спорту Ігоря Жданова. Сьогодні "Батьківщина" заявила про вихід з коаліції.

Пізніше стало відомо, що Тимошенко сьогодні зустрінеться з президентом, а також, що Порошенко візьме участь у засіданні фракції БПП.

Крім того, за словами прем'єра Арсенія Яценюка, він вже провів зустріч з президентом, а також зустріч з Олегом Ляшком. За його словами, тривають переговори про переформатування коаліції за участю РПЛ.

Зазначимо, коаліція "Європейська Україна" спочатку включала 5 фракцій і мала конституційну більшість. Таким чином, зараз коаліція включає БПП, "Народний фронт" і "Самопоміч". Відзначимо, раніше сьогодні про вихід з коаліції заявили нардепи Каплін та Сугоняко. З урахуванням цього в коаліції залишається 241 депутат, а при виході "Самопомочі" залишиться 215.

Таким чином, якщо не вступлять в коаліцію "Воля народу" або "Відродження", коаліція розпадеться, що означає дострокові вибори у ВР.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень