Заварний крем від французького кондитера: Секрети і тонкощі приготування, які мало хто знає

Тепер ви знатимете, як потрібно робити

Пропонуємо вам приготувати ідеальний французький заварний крем, який виходить смачним, гладким та блискучим. Його використовують не лише для випічки чи суфле, а й як крем для тортів.

Інгредієнти:

  • 300 г – молоко
  • 60 г – цукор
  • 3 – жовтки
  • 30 г – кукурудзяний крохмаль
  • 30 г – вершкове масло
  • 0,5 ч.л. – ваніль або інший ароматизатор.

Спочатку визначтеся з посудом та інструментами. Якщо ви готуєте крем на 300 г молока, то беріть літрову посудину. Бажано, щоб вона не була високою чи широкою. Вінчик теж не повинен бути маленьким чи надто великим.

Також потрібно підготувати якийсь широкий посуд, у який ви переливатимете крем для швидкого охолодження. Можна застелити його харчовою плівкою. Цей посуд краще поставити у холодильник чи навіть морозилку.

Половину цукру висипте у каструлю і додайте молоко. Поставте каструлю на плиту і нагрійте молоко до дуже гарячого стану, практично до кипіння.

В інший посуд додаємо другу половину цукру. Сюди ж – кукурудзяний крохмаль. Цукор із крохмалем потрібно дуже ретельно перемішати, щоб не було грудочок. Потім додаємо яєчні жовтки і добре розмішуємо.

Коли молоко нагрілося акуратно, частинами влити його у жовтки. Добре розмішану масу поверніть назад у каструлю.

Варіть крем на невеликому вогні при постійно помішуючи. Коли крем почне густіти вогонь одразу ж зробіть мінімальний. Як тільки кипить, зачекайте 5-10 секунд і вимикайте.

Додаємо у крем половину ч.л. ванільного екстракту та вершкове масло.

Дістаємо охолоджену форму, яку підготували раніше і перекладаємо крем, потім закриваємо плівкою у контакт. Чим тонший шар, тим краще, крем швидше охолоне.

Коли крем охолоне він готовий. Якщо вам потрібно надати йому гладку текстуру, краще перемішати його міксером. Для начинки чи промазування коржів можна цього не робити.

Джерело: gospodynka

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень