Не булочки, а золото! Простий рецепт тіста, а виходять такі смачні, наче з пекарні (ФОТО)
Спробуйте, це – легко
Пропонуємо рецепт булочок, які стануть вашими улюбленими. Вони виходять шалено смачні, ніжні, м’які і повітряні!
Дріжджові булочки із заварним кремом варто спробувати один тільки раз, щоб полюбити їх і готувати постійно. Вони нескладні, під силу навіть новачку.
Інгредієнти:
Тісто:
- борошно – 500 – 600 г
- цукор – 100 г
- ванільний цукор – 10 г
- сіль – 1/2 ч. л.
- сухі дріжджі – 10 г
- тепле молоко – 300 мл
- вершкове масло – 50 г
- яєчні білки – 2 шт.
Заварний крем:
- молоко – 320 мл.
- яєчні жовтки – 2 шт.
- цукор – 120 г
- кукурудзяний крохмаль – 30 г
- ванільний цукор – 10 г
- для змащування жовток збитий із молоком
Готуємо заварний крем. Змішуємо яєчні жовтки з цукром, ванільним цукром, кукурудзяним крохмалем та молоком. Ставимо на плиту і варимо на невеликому вогні до загустіння. Обов’язково безперервно помішуючи. Далі крем накриваємо харчовою плівкою у контакт і охолоджуємо до кімнатної температури.
В просіяне борошно додаємо сіль, цукор, ванільний цукор, сухі дріжджі, перемішую сухі інгредієнти. Вливаємо тепле молоко, розтоплене вершкове масло, яєчні білки і замішуємо тісто. Перекладаємо тісто у миску, змащену олією, накриваємо харчовою плівкою і ставимо у тепле місце на 1 годину. Тісто має збільшитись у 2-3 рази.
Викладаю тісто на стіл, посипаний борошном, і розкачуємо пласт. Викладаємо зверху крем і акуратно розрівнюємо його. Потім ніжно згортаємо в рулет і за допомогою нитки ріжемо на порційні шматки.
Деко застеляємо пергаментом, викладаємо булочки і накриваємо їх. Залишаю в теплому місці на 15 хвилин, потім змащуємо жовтком і випікаємо близько 35 хвилин при 180 градусах.
Гарячі булочки посипаємо цукровою пудрою і смакуємо.
Джерело: Господинька
Радіо Трек: НОВИНИ