«Київські» проводять арешти у Рівному та області

«Національне антикорупційне бюро» вирішило пограти м'язами у провінції

Сьогодні у соціальних мережах Рівного з'явилося повідомлення про затримання голови Здолбунівського районного суду.

На фотографіях чітко видно абревіатуру НАБУ на куртці одного зі "спецаґентів".

НАБУ - це "Національне антикорупційне бюро", про яке останнім часом багато говорять іноді у доволі скандальному ключі. Усі розуміють, що нова структура може стати достатньо сильною зброєю. Питання в тому, чи в боротьбі з корупціїю, чи в боротьбі міжпартійній та міжолігархічній.

Так чи інакше, але тепер ми можемо повідомити офіційно:

Київські спецслужби затримали на хабарі чергового правопорушника. Ним виявився голова Здолбунівського районного суду Олег Плевако.

Згідно з інформацією "Українських новин", його підозроють в одержанні 3,5 тис. доларів хабара. Також, окрім Олега Плевака, затриманий посередник у хабарництві.

Відповідно до повідомлення прес-служби бюро, голова суду через посередників вимагав і одержав від громадянки хабар у сумі 3500 доларів США за сприяння в скасуванні рішення про позбавлення її батьківських прав. Перевіряється причетність до злочину керівництва Апеляційного суду області.


У Здолбунівському районному суді якийсь час намагалися заперечувати факт затримання голови, стверджуючи, що він проводить засідання. Однак, фотографії свідчать про інше

58-річний Олег Плевако вже майже 20 років є головою Здолбунівського районного суду. Декларація про його доходи за 2014 рік містить дані лише про заробітну плату — 275 тис. на рік. У його власності є квартира на 62м2 та авто «Subaru Outback» 2008 року випуску. На фото нижче ми, певно, бачимо ліжко в помешканні п. Павелка. Як ви думаєте -- скільки на цьому ліжку доларів?

[media=51857]
Якщо вважати, що всі купюри з президентами на фото стодоларові, то загалом ми нарахували приблизно 15500 дол. США. Якщо це всі "хабарні накопичення" т.з. "корумпованого чиновника" за 20 років його "невтомного мздоімства", то виглядає, що п. Плевако є достатньо чесним судією.

Цікаво, що вчора, у середу, 23-го грудня, кореспондент телеканалу "Інтер" Інна Білецька виклала  у себе на сторінці в соцмережах фотографію хати, супроводивши її ось таким коментарем:

Якісь гарнющі новини середові. Кажуть, у Олега Назарука, колишнього працівника СБУ і зятя колишнього заступника голови ОДА - того, кого звинувачують у кришуванні видобутку бурштину на Рівненщині - обшук. Хотілося б почути результат. Дуже.

Ось фото вказаної хати

[media=51843].

Ось фото Олега Назарука
[media=51844]

Свого часу нардеп Євгеній Дейдей відкрито звинуватив Олега Назарука у кришуванні видобутку бурштину на Рівненщині ще з часів, коли він (Назарук) був заступником начальника Управління СБУ у Рівненській області, а його тесть Анатолій Юхименко був заступником голови РОДА.

Ми вирішили з'ясувати в СБУ чи правда, що обшук в Назарука був пов’язаний з видобутком бурштину. Однак, в СБУ Рівненщини нам повідомили, що "не слідкують за своїми колишніми працівниками і не знають хто проводив обшук та чому".

Така вражаюча поінформованість Рівненського СБУ змусила нас звернутися до власних джерел. Тим паче, що Рівненська Прокуратура також категорично "ушла в отказ" хоча би якось коментувати ситуацію по Назаруку.

Наші джерела дали різну інформацію. Перше -- не змогло підтвердити факт обшуку в помешканні Назарука, але припустило, що воно таки мало місце.

Найвірогідніше "Національному антикорупційному бюро" треба зараз показати якийсь РЕЗУЛЬТАТ. Своєї діяльності. Київських вони чмирити не будуть, тому йдуть у провінцію. Піднімають старі справи і пробують щось нарити. Тому місцеві Прокуратура/СБУ реально можуть нічого не знати.

Джерело №2, яке ми вважаємо максимально надійним та поінформованим, фактично підтвердило факт обшуку в помешкані Назарука:

- Скажемо так. Раз вона пише, значить був.

"Вона" це - Білецька. Джерело не викликає жодних сумнівів. Обшук - був.
 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень