Затримали керівника управління СБУ на «кришуванні» незаконного видобутку бурштину

Зафіксовано механізм передачі грошей від безпосередніх видобувачів до найвпливовіших представників влади

На Житомирщині затриманий один із керівників управління Служби безпеки України за підозрою в організації незаконного видобутку бурштину в Житомирській та Рівненській областях.

Повідомляється, що чиновник через свої корупційні зв'язки у державних і правоохоронних органах цих двох областей забезпечував "дах" іншим членам злочинного угруповання. Крім того, спецслужбовець фактично був основною ланкою корупційної схеми прикриття незаконного добування, транспортування та контрабанди бурштину.

Як мовиться в повідомленні СБУ, співробітники спецслужби задокументували багатоланцюговий механізм передачі грошей від безпосередніх видобувачів бурштину до найвпливовіших представників органів влади. Також під час обшуків правоохоронці вилучили значну кількість бурштину, виробів з нього та обладнання для видобутку.

Затриманому СБУшнику оголошено про підозру у створенні злочинної організації, матеріали справи передано до Генеральної прокуратури України.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень