Правоохоронці припинили незаконний видобуток бурштину

Затримано трьох осіб, у старателів вилучили обладнанння та 10 г бурштину

Під час відпрацювання Володимирецького району у вівторок, 22 грудня, поблизу с. Каноничі правоохоронці виявили   місце, де за допомогою спеціальної техніки, було знято верхній шар ґрунту та викопано котлован для видобування бурштину-сирцю. На місці події вилучено екскаватор марки «Liebher» без державних номерних знаків.

Того ж дня в урочищі «Малинник», що поблизу с.Новаки, правоохоронці виявили місце, де нещодавно видобували бурштин. З місця події вилучено 2 мотопомпи кустарного виробництва, які виготовлені на базі двигунів «Мерседес», автомобіль марки «ЛУАЗ» та інше приладдя.

За результатами спільного виїзду працівників прокуратури та поліції 23 грудня поблизу с. Грицьки в урочищі «Острів» затримано троє осіб, які за допомогою мотопомпи кустарного виробництва незаконно видобували бурштин. У чоловіків вилучено мотопомпу, автомобіль марки «УАЗ», квадроцикл та 10 г каміння бурштину.

За вказаними фактами поліція розпочала досудові розслідування за ч. 2 ст. 240 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення). Процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях здійснює Сарненська місцева прокуратура.

На цей час проводяться слідчі дії з метою документування протиправної діяльності, пов’язаної із незаконним видобуванням бурштину.

За матеріалами прес-служби обласної прокуратури.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Теги: бурштин
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень