«Зашквар ім. Мецгера» став результатом провокації від журналістів «Схем»? (ФОТО/ВІДЕО)

«Іспанський стид» (с)

Євгена Мецгера вважають другом родини Зеленських

Це навіть важко уявити, що таке дійсно сталося.

4 жовтня у державному Укрексімбанку під час запису інтерв’ю з головою правління цієї фінустанови Євгеном Мецгером прямо в його кабінеті було скоєно напад на журналістів «Схем».

«Схеми» - це відома структура, але будь-який чиновник, посадовець чи керівник високого рангу має розуміти, з ким саме він йде чи погоджується на зустріч, і поводитися відповідно.

Проте особистий друг родини Зеленського Євген Мецгер, вочевидь, погано орієнтується в реаліях і не вміє володіти собою.

Принаймні у ситуації зі «Схемами» він спочатку, як виглядає, наговорив чогось зайвого, чи просто чогось перелякався, а потім вирішив повідбирати у журналістів записи ним самим наговореного.

При цьому Мецгер «заводився» поступово, розпалюючись дедалі більше, розуміючи, що «тупить», а камери не вимкнені, та нервуючи і розпалюючись від того ще більше.

Зрештою керівник державного Укрексімбанку наказав своїй службі охорони вилучити записи. Ті ж понесли все ще працюючі камери до айтішників банку, які були буквально ошелешені наказом: «Сотрите всё».

Айтішніки, певно, таки видалили файли з карт пам’яті, але, мабуть, не знали, що насправді до кінця записи з таких камер видалити неможливо, тож тепер «Схеми» відновили весь перебіг подій і демонструють ошелешеній українській публіці фільм, який буквально вражає.

Що кажуть в Укрексімбанку

У державному Укрексімбанку спочатку спробували звинуватити журналістів у спробі заволодіння банківською таємницею. На сайті банку з'явилося їхнє пояснення ситуації.

«Журналіст поставив низку запитань про діяльність клієнтів банку.

 

Журналістом без будь-якого обґрунтування були висловлені припущення щодо нібито допущених банком порушень.

 

Інформація, яка запитувалася, є банківською таємницею. З огляду на це пресслужба банку була змушена зупинити проведення інтерв'ю», – заявили в пресслужбі банку.

Вікторія Страхова

Одночасно членкиня наглядової ради Укрексімбанку Вікторія Страхова, яка стверджує, що знає «відсотків 30% журналістів», передусім перепросила у членів знімальної групи програми «Схеми», але далі припустила, що з їхнього боку могла мати місце «провокація».

Прокуратура тим часом почала розслідування проти керівництва Укрексімбанку, а Офіс Президента висловився за те, щоб Мецгер, як мінімум, склав свої повноваження, на що останній відреагував досить швидко заявою:

«Ситуація, яка виникла навколо банку, є неприпустимою. Моя надмірно емоційна реакція та нестримана поведінка стосовно журналістів не мають виправдання. Повністю усвідомлюю свою відповідальність», – написав голова правління Укрексімбанку.

«Щоб зняти хоча б частину шкоди репутації банку та відвернути негатив у відношенні до його чудового колективу, невідкладно пишу заяву про складання повноважень голови правління на час проведення необхідних слідчих дій Національною поліцією та внутрішньої перевірки в банку згідно з відповідними процедурами», – йдеться у заяві Євгена Мецгера.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень