Зарплати військовослужбовців в Україні: скільки платять захисникам у тилу

І яка пенсія у тих, хто вже не служить

В Україні військовослужбовці отримують різні виплати залежно від місця виконання службових обов'язків. Розмір їхнього грошового забезпечення варіюється, і військові, які виконують завдання у зонах бойових дій, отримують значно більше, ніж їхні колеги, що працюють у тилу.

Які виплати отримують військові

Згідно з наказом, найменший розмір грошової винагороди в Україні передбачено для мобілізованих, які проходять службу в тилу та не перебувають у зоні бойових дій.

Заробітна плата військовослужбовців може варіюватися від 20 до 50 тисяч гривень, залежно від місця виконання службових обов'язків.

 

Кому платять 50 тисяч гривень

Військовослужбовці, які виконують спеціальні завдання в командуванні та штабах поза зонами бойових дій, можуть розраховувати на грошову винагороду в розмірі 50 тисяч гривень. Це також стосується тих, хто керує військовими частинами та підрозділами на передовій.

Таку ж суму можуть отримувати військовослужбовці, що командують підрозділами, які безпосередньо беруть участь у бойових діях.

 

Скільки платять військовим у тилу

Військові, що виконують спеціальні завдання, такі як розмінування вибухонебезпечних об’єктів поза районами бойових дій, можуть отримувати до 30 тисяч гривень.

Наприклад, командир взводу, який не бере участі в бойових діях, має грошове забезпечення у розмірі 28 229 гривень.

Мобілізовані, які служать у тилу і не перебувають у зоні бойових дій, можуть розраховувати на виплати розміром 20 тисяч гривень.

Що ще варто знати

Мінімальна пенсія учасника бойових дій з усіма доплатами становить 4 958 гривень, згідно з постановою Кабінету Міністрів України.

Джерело: Новини. Live

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень