Війна в Україні впливає на клімат: Що відбувається

На скільки це серйозно  

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Бойові дії, які зараз тривають в Україні, можуть зробити певний внесок у зміни клімату. Про це повідомила синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Втім, за її словами, локальні прояви не можуть мати надто великого впливу на потужні синоптичні процеси. Однак можуть бути одним із додаткових факторів впливу на погодні умови.  

В Українському інституті гідрометеорології є певні дослідження в напрямку впливу бойових дій на певні погодні чинники.

Зв’язок війни та клімату досліджують, але говорити безпосередньо про те, що зараз це має прямий вплив, дуже складно. Трохи інші масштаби, тобто ці глобальні масштаби переміщення повітряних мас, це дуже потужні синоптичні процеси, і локальні прояви настільки сильно на них не можуть впливати. Звичайно, певний внесок можуть зробити, але глобально змінити й казати, що це одна з причин – ні, – пояснила Наталія Птуха.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень