Чи достатньо оновити дані через «Резерв+», не відвідавши ТЦК: що кажуть у Міноборони

Про формування електронного військового квитка

До 16 липня усі військовозобов’язані громадяни України мають оновити свої військово-облікові дані. Тим ,хто проігнорує новий закон, загрожує до 17 тисяч грн. штрафу.

Зробити це можна у ЦНАПі, через мобільний за стосунок у «Резерв+» і у ТЦК. Останній варіант багато громадян відкидали, побоюючись отримати повістку.

Після успішного оновлення даних через «Резерв+» не потрібно відвідувати ТЦК та СП, оскільки цього достатньо для виконання вимог чинного законодавства, повідомила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко.

Вона нагадала, що військово-обліковий документ у застосунку «Резерв+», згідно з чинним законодавством України та постановою Кабміну, юридично має таку ж силу, як і паперовий.

- У застосунку «Резерв+» достатньо заповнити необхідну інформацію, а формування електронного військового квитка взагалі відбувається миттєво.

 

Для порівняння послуга оформлення електронного військово-облікового документа в ТЦК в середньому забирає 30 хвилин.

 

Це лише оформлення, без часу в черзі, без вашої дороги туди й назад, а очікування документа забирає до п'яти робочих днів, – наголосила вона.

Також Міноборони планує додати в «Резерв+» функцію електронного направлення на військово-лікарську комісію (ВЛК) та рекрутингу до Сил оборони.

Джерело: suspilne

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень