Перепочинок на місяць-два: відомо, коли в Україні може не бути відключень світла

Зараз українці потерпають від регулярних відключень

З травня в Україні почали застосовувати графіки відключень світла. Причиною дискомфорту українців стали ракетні удари по об’єктах інфраструктури. Більшість ТЕЦ і ГЕС нашої країни або пошкоджені, або знищені.

Через це українцям відключають світло по 3-4 рази на добу. Подекуди в оселях людей світла немає по 18 годин.

Проте вже в середині осені в Україні можуть на якийсь час відмовитись від відключень світла для населення. Однак потім ситуація знову ускладниться, прогнозують експерти.

До кінця липня буде завершено основні ремонти на об'єктах генерації та дефіцит електроенергії зменшиться. А вже у вересні спека спаде і відключення, можливо взагалі перестануть застосовувати, вважає директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

У листопаді без відключень не обійтись. Так вважають і експерти, і представники уряду, і великих українських енергокомпаній. До кінця осені ситуація знову ускладниться, навіть якщо виправдаються всі очікування щодо відновлення зруйнованих ТЕС та встановлення розподіленої генерації, йдеться у матеріалі.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень