Зарплата депутатів ВРУ знову зросте: вони підвищили її собі навіть – попри Війну (ФОТО)

Додатково нардепам збільшать і «соціальну допомогу»

Дехто іронізує: «Це до питання – де взяти гроші на закупівлю дронів» (с)

ОТЖЕ

Верховна Рада затвердила кошторис на 2024 рік, який передбачає збільшення видатків на зарплати депутатів.

Як пише «Цензор», відповідну постанову №10222 на засіданні у четвер підтримали 263 нардепи, повідомив перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики, народний депутат від фракції «Голос» Ярослав Железняк у Telegram.

  • Документ передбачає бюджетне фінансування для Управління справами Апарату Верховної Ради наступного року на загальну суму 2,95 млрд грн, це на понад 300 млн грн більше, ніж передбачалось на поточний рік.
  • Зокрема, передбачено бюджетне фінансування для Управління справами Апарату Верховної Ради наступного року на загальну суму 2,95 млрд грн, це на понад 300 млн грн більше, ніж передбачалось на поточний рік.

Збільшення видатків на ЗП депутатів у парламенті пояснюють зокрема тим, що виплати народним депутатам залежать від розміру прожиткового мінімуму, який з 1 січня 2024 року зросте до 3 028 грн (у поточному бюджетному періоді він становить 2 684 грн).

Тож на здійснення законотворчої діяльності планується спрямувати 1,41 млрд грн, у тому числі на оплату праці з нарахуваннями – 945,77 млн грн, ще 424,36 млн грн витратять на соціальне забезпечення депутатів.

 

На 2023 рік на виплати депутатам передбачалось витратити 840 млн грн.

Ще деякі параметри Бюджету на наступний рік:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень