ВР готує законодавчі сюрпризи для окупантів, які йдуть на обмін

Якщо військовополонені росіяни знову захочуть повоювати в Україні, можуть загриміти до тюрми надовго

Народні депутати з фракції «Слуга народу» ініціювали врегулювання процедури обміну засуджених військовополонених російської армії. Законопроєкт, зареєстрований у Раді 6 червня.

Законопроєктом пропонується внести ряд змін до Кримінального кодексу та Кримінального процесуального кодексу (КПК).

Зокрема, запропоновані зміни до КПК передбачають можливість закриття кримінального провадження, якщо відповідним уповноваженим органом прийнято рішення про передачу підозрюваного, обвинуваченого для обміну як військовополоненого.

 

При цьому щодо обвинуваченого кримінальне провадження може бути закрите судом, якщо прокурор подав клопотання про його закриття у зв’язку з обміном.


Що стосується запропонованих змін до Кримінального кодексу, то звільняється від відбування покарання особа, щодо якої прийнято рішення про обмін. При цьому суд направляє засудженого для подальшого відбування призначеного покарання у разі, якщо не було здійснено його обміну.

Важливою законодавчою зміною, у разі ухвалення законопроєкту, буде те, що засудженого військовополоненого, якого звільнено судом від відбування покарання на підставі обміну, можуть направити до відбування раніше призначеного покарання.

Це буде можливим за умови, якщо окупант повторно буде затриманий на території України у зв’язку з його участю у бойових діях. Сюди ж також враховуватиметься виконання раніше винесеного обвинувального вироку, терміни давності якого не закінчилися.

За даними генштабу ЗСУ, на 6 червня вбито 31 250 російських солдатів. Ще 93 750 окупантів отримали поранення. У полоні перебуває близько 1 000 військових РФ. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень