Зараз таких немає: для чого в СРСР робили унітази з «поличкою»

Цю особливість жартома називали «п'єдесталом для екскрементів»

Унітази з поличкою в наші дні стали рідкістю, на відміну від їх більш поширених аналогів без цієї деталі. У Радянському Союзі, навпаки, практично всі унітази були оснащені цією поличкою, яку жартома називали «п'єдесталом для екскрементів».

Але навіщо вона була потрібна і де знаходилася?

Що значить «унітаз з поличкою»?

Унітази в той час були зовсім іншими по дизайну, ніж сучасні. Радянські унітази мали специфічну форму внутрішньої чаші, в якій була горизонтальна поличка.

Насправді процес змивання залишався таким же, і було потрібно використовувати йоржик. Але ця поличка виконувала важливу функцію, яка робила побут радянських громадян більш комфортним.

Для чого в СРСР робили унітази з «поличкою»?

Перш за все, горизонтальна Полиця всередині унітазу була створена для того, щоб при змиві зменшити кількість бризок. Адже при змиві разом з водою могли розлітатися різні бактерії і мікроорганізми. Це було особливо актуально, якщо ванна кімната була поєднана з іншими приміщеннями, де знаходилися предмети особистої гігієни.

Не все було так добре

Були недоліки такої моделі унітаза - вода часто затримувалася всередині полички, що викликало неприємний запах і призводило до утворення нальоту, а також сприяло розмноженню шкідливих бактерій.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень