7 звичок з СРСР, які ведуть до бідності

Позбудьтеся їх, щоб привабити у дім достаток

1. Зберігання непотребу про всяк випадок

Через дефіцит і невпевненість у завтрашньому дні люди в СРСР нічого не викидали і речі, якими не користувалися, зберігали на балконах і дачах. І навіть старий зношений одяг не пускали у смітник, а спочатку носили вдома, потім - перетворювали на ганчірки.

Нині така надмірна ощадливість і непотрібна, і виглядає дивно. Тим паче тільки звільнившись від старого, можна привернути у свій дім щось нове. 

2. Очікування на кращі часи

Серванти, заставлені кришталем, яким не користувалися, або робили це дуже рідко - теж з СРСР. Як і звичка берегти кращий одяг для особливої нагоди. Нині нема потреби чекати особливого дня, щоб їсти і пити з красивого посуду. Навпаки люди використовують його щодня. 

3. Відсутність фінансової грамотності

У період СРСР, коли освіту і житло можна було отримати безплатно, у людини не було потреби розвиватися фінансово, думати про власну справу, про якісь грошові заощадження. Нині в умовах ринкової економіки та безлічі фінансових можливостей без вміння керувати своїми коштами важко стати фінансово незалежним, ефективно використовувати ресурси, щоб не мати боргів, нестачі коштів на пенсії та, зрештою, не стати бідним.

4. Звичка керуватися думкою чужих сторонніх людей

В СРСР, який був періодом колективізму, всі все про одне одного знали, неправильну поведінку засуджували. І це було нормою. Нині надмірне зважання на думку навколишніх, переживання «а що люди скажуть» вже є пережитком, який лише гальмуватиме ваш рух уперед. 

5. Доїдання всього до останньої крихти

Дітей змалку привчали, що коли встаєш з-за столу, то тарілка має бути чистою. Причина цього - той же дефіцит продуктів. Нині потреби у доїданні нема. Навпаки - панує усвідомлений підхід до харчування, основою якого є акцент на здоров'ї. А переїдання - це шлях до зайвої ваги, а отже й хвороб. 

6. Накривання стола клейонкою

У Радянському Союзі клейонкою накривали всі можливі поверхні: столи, полиці, шафи, тумбочки. Причому клейонка була максимально яскравих кольорів. Нині це - ознака несмаку і бідності. Тож відмовтеся від клейончатих скатертей. 

7. Нескінченний ремонт 

В СРСР не було у людей достатньо грошей, щоб могти найняти професіоналів для виконання ремонту в оселі. Також був дефіцит на якісні будівельні матеріали. Через це ремонти робили самі, часто витрачаючи на них свою відпустку. І виглядали помешкання після цих ремонтів бідно, бо дешеві матеріали не могли додати особливої краси. Нині і вибір матеріалів - надзвичайно широкий і майстрів, які роблять ремонти, вистачає. Тож нема потреби розтягувати ремонти на роки. 

Джерело: meta.ua

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: СРСР
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень