Подвійні дипломи з польським вишем планує запровадити Острозька Академія

Таку можливість розглядають у співпраці з Вармінсько-Мазурським університетом

Фото: пресслужба Рівненської обласної ради

Ймовірність такої співпраці з керівництвом Острозької Академії обговорювали під час дводенного візиту на Рівненщину члени делегації Сеймику Вармінсько-Мазурського воєводства.

Зокрема, доцент Інституту політичних наук Вармінсько-Мазурського університету і депутатка Сеймику Тереза Астрамовіч-Лейк запропонувала своїм колегам з Острозької Академії розглянути можливість запровадити подвійні дипломи за навчальною програмою «Національна безпека»:

- Ми вже маємо успішний досвід такої співпраці з Національним університетом «Львівська політехніка».

 

Це значно розширить напрямки роботи між нашими вишами, а також відкриє нові горизонти для студентів Острозької Академії – наводить слова Терези Астрамовіч-Лейк пресслужба Рівненської обласної ради.

Фото: пресслужба Рівненської обласної ради

Доктор політичних наук переконана: доцільно також запровадити співпрацю за спеціальністю «політологія». Адже Вармінсько-Мазурський університет щороку проводить низку масштабних заходів, зокрема міжнародні конференції, фахові семінари та майстерні, де порушують актуальні геополітичні питання.

Тож участь студентів-політологів та викладачів Академії, на її думку, буде доречною. Одним із перших таких спільних заходів може стати міжнародна конференція з питань україно-польських взаємин, яка запланована в Ольштині на вересень наступного року. Там політологи Острозької Академії матимуть можливість презентувати українську панель.

Окрім налагодження співпраці на рівні вищих шкіл, депутати Сеймику готові поділитися думками щодо реформи місцевого самоврядування, яка завершилася в Польщі і триває в Україні.

Під час візиту до Острозької Академії іноземним гостям влаштували екскурсію найцікавішими місцями закладу, вони оглянули академічну бібліотеку та побували у новому корпусі, який незабаром прийматиме студентів.

Фото: пресслужба Рівненської обласної ради

За матеріалами пресслужби Рівненської облради

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень