Заплатили не туди: українцям не зараховують оплату за розподіл газу

А  допоки люди помічають це, борг накопичується

У лютому чимало українців уперше мають сплатити за розподіл газу новому оператору, компанії «Газмережі». Багато споживачів за звичкою платять за цю послугу своєму попередньому постачальнику, і відповідно в електронних кабінетах помічають, що попри своєчасну оплату мають борг. Платіж не зарахувався.

У регіонах, де новий оператор почав працювати кількома місяцями раніше, люди масово скаржаться, що кошти не надходять на їхні особові рахунки. А проблема у тому, що чимало споживачів сплатили послугу – не туди.

Протягом останніх місяців фахівці Харківської філії «Газмережі», за запитом клієнтів, проаналізували понад 1,5 тис. звернень щодо не зарахування оплати за розподіл газу на особові рахунки споживачів.

 

При розгляді отриманих квитанцій про оплату було виявлено, що споживачі помилково сплачують за послугу з розподілу природного газу на реквізити Оператора ГРМ, який надавав послугу до 30.06.2023 на території Харківської області, - йдеться у повідомлені Харківської філії «Газмережі».

Споживачів закликають уважно перевіряти реквізити перед проведенням платежу. Помилково сплачені гроші можна повернути.

Звернутись до організації, на рахунок якої були помилково оплачені кошти із заявою на повернення оплати споживачу, додати квитанцію про оплату, виписку з банку про IBAN карткового рахунку споживача для повернення коштів, копію паспорта та ІПН, - дали інструкцію газовики.

А для запобігання таких помилкових оплат у майбутньому слід:

  • створити новий шаблон щомісячного платежу за розподіл газу у мобільних застосунках банків (якщо оплата здійснюється за шаблоном);
  • у новому шаблоні зазначити реквізити своєї територіальної філії ТОВ «Газорозподільні мережі України».

Джерело: знай.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень