Запіканка із макаронів і фаршу «Пастіцио»: неймовірна вечеря для великої родини (РЕЦЕПТ)
Соус бешамель нікого не залишить байдужим
«Пастіцио» – це класика грецької кухні. Втім, попри незвичайну назву, технологія приготування такої запіканки більш ніж проста
В основі страви – звичайні макарони і фарш (причому використовувати можна будь-який – на ваш смак), а доповнює усе це пікантний соус бешамель. Це ефектний і досить бюджетний варіант для ситного обіду чи вечері на велику сім’ю.
Інгредієнти:
- товсті спагеті – 500 г
- яловичий (чи інший) фарш – 800 г
- оливкова олія – 1/3 склянки
- цибуля – 1-2 шт.
- часник – 2 зубчики
- помідори або томатний сік – 400 г
- сухе вино – 1/3 склянки
- цукор – 1 ч.л.
- кориця – 1 паличка
- лаврове листя – 1 шт.
- вершкове масло – 2 ст.л.
- молоко – 0,5 л
- борошно або крохмаль – 3 ст.л.
- твердий сир – 200 г
- яйця – 2 шт.
- мускатний горіх
- спеції – до смаку (наприклад, орегано, куркума, червона паприка)
- сіль, перець – до смаку
Приготування:
Відварюємо макарони до повної готовності, проціджуємо і викидаємо на друшляк.
На сковорідці обсмажуємо фарш, додаємо дрібно нарізаний часник і цибулю, все добре перемішуємо й обсмажуємо 5-7 хв. Тоді додаємо вино, сіль, перець, паличку кориці, орегано, лавровий лист і спеції. Щойно вино випарується, вливаємо томатний сік (або ж додаємо дрібно нарізані помідори). Готуємо, аж доки маса не почне загустати.
Для приготування соусу бешамель у каструльці з антипригарним покриттям з'єднуємо масло, борошно чи крохмаль, корицю і мускатний горіх. Готуємо на середньому вогні близько 2-3 хв. Після цього додаємо молоко, продовжуючи постійно перемішувати інгредієнти. Далі солимо, перчимо і продовжуємо перемішувати.
Коли консистенція стане схожою на крем, зменшуємо вогонь і додаємо яйця.
На глибоке деко, змащене олією, викладаємо половину макаронів і фарш, а зверху – макарони, що лишилися. Заливаємо соусом, присипаємо тертим сиром і відправляємо у духовку (має бути розігріта до 180-200 градусів) на 30-40 хв.
Джерело: food.oboz
Радіо Трек: НОВИНИ