Запаси на зиму робити ще рано. Які продукти в Україні подешевшають

Це відбуватиметься поступово, з надходженням нового врожаю

Наразі на ринку України надлишок зерна, що дозволяє стримувати ціни на м'ясо. Дехто має ще оптимістичніші прогнози – м'ясо подешевшає, розповідає аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Світлана Литвин.

Овочі

На вартість овочів впливає сезон. З появою нового врожаю, ціни на овочі стабільно зменшуються.

Протягом липня варто очікувати зниження цін на всі види овочів, особливо в міру надходження овочів відкритого ґрунту. І навіть інфляційні процеси, що відбуваються в країні через війну, не зможуть стримати це зниження, – каже Литвин.

 

Молоко

Вартість «молочки» була стабільної у червні, і такими ж ціни будуть ще впродовж кількох тижнів. І хоча у світі є тенденція подорожчання молочних продуктів через підвищення цін на корми та енергоресурси, в Україні ситуація все ж відрізняється.

Низькі ціни на зернові культури через надлишкову їх пропозицію стримують ріст собівартості виробництва молока.

 

М’ясо

Україна не може експортувати м'ясо через порти, відтак внутрішній ринок доволі насичений продукцією.

Якщо говорити про яловичину, то м’ясопереробні комплекси її майже не купують, тому що наразі на ринку є її перенасичення. Яловичина є більш експортоорієнтованим продуктом, який майже не торгується за кордоном через блокування портів.

 

Тому, можна сказати, що ціна на яловичину найближчим часом не зміниться, а й можливо знизиться на 2-3%”, – каже експерт.

Щодо свинини, ситуація інша. З ринку зникли виробники півдня та сходу України. Це дещо вплинуло на ціну товару.

Найближчим часом ціни не будуть стрімко зростати, через те що в червні було імпортовано 9 тис. т свинини, що майже в 4 рази більше, ніж в червні 2021 року. Це збільшить внутрішню пропозицію та не дасть зростати цінам, – сказала вона.

Немає підґрунтя й для зростання цін на курятину. Зрештою низькі ціни на зернові поки що стримують подальше зростання цін і на м’ясну групу.

Джерело: Аграрні новини

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень