Запас у три місяці: як українкам при виході на пенсію зберегти надбавку у 25%

І за що надається така компенсація

Жінкам, які народилися в період із квітня по грудень 1961 року, яким цьогоріч виповнилося 60 років і які виходять на пенсію, надається компенсація у 25% від основного розміру пенсії.

Згідно з Законом «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», жінкам із цієї категорії встановлюється надбавка у розмірі 2,5% за кожні пів року пізнішого виходу на пенсію, починаючи з 55 років – аж до досягнення ними 60-річного віку.

З жовтня 2011 року жінкам поступово почали піднімати пенсійний вік із 55 до 60 років. Перехідний період закінчився саме цього року. За пізніший вихід на пенсію жінкам, які потрапили у перехідний період, передбачили компенсацію.

 

Якщо жінка народилася в період із квітня по грудень 1961 року включно, то цього року їй виповнюється 60 років, і, за новими правилами, вона лише цього року отримує право вийти на пенсію за віком.

 

За старими правилами, вона вийшла б на пенсію у 55 років. Тобто за фактом вона пішла на пенсію на 5 років, або на 60 місяців пізніше. Таким чином, при призначенні пенсії такій жінці передбачене збільшення у розмірі 25% від основного розміру пенсії, — пояснив пенсійний консультант Сергій Коробкін.

Важливо пам'ятати, що пенсія за віком призначається з дня, наступного за днем досягнення пенсійного віку, якщо звернення за пенсією відбулося не пізніше 3-х місяців із дня досягнення цього віку.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень