Замість сміття – конюшина: у Рівному упорядковують парк історичної реконструкції (ВІДЕО/ФОТО)

Приводять територію до ладу

На лівому березі Басового Кута розпочали облаштовувати парк історичної реконструкції часів Київської Русі «Городище Оствиця».

Днями там фрезували, посіяли конюшину, прибрали сміття та залишки очерету з набережної.

Нещодавно там  ще змайстрували лави та почистили воду. 

Парк історичної реконструкції з'явився цього року на тому місці, де знаходиться справжнє давньоруське поселення – Басівськутське городище, що датується  9 століттям – першою половиною 12 ст. Про це йдеться на сторінці Городище Оствиця у Facebook.

Засновники парку розповіли, що він стане живим майданчиком для взаємодії реконструкторів, майстрів, умільців, археологів та інших зацікавлених осіб.

Там будуть проводити різноманітні фестивалі, свята, семінари, давньоруські забави, двобої на мечах, стрільби з лука ярмарки, екскурсійні прогулянки на автентичних човнах, майстер-класи й навіть наукові дослідження.

Крім того, на території музею-скансену, який розташований у підніжжі городища, будуть майстерні гончарства, ковальства, ткацтва, різьби по дереву та шкірі, випікання хліба, виготовлення копії прикрас та зброї, що знайдено було під час археологічних розкопок на лівому березі Басового Кута. Також там буде причал для човнів та майстерня човне будування.

У парку відтворять давньоруське поселення 9-13 століття. Там можна буде побачити житлові помешкання людей того часу, ремісничі майстерні, господарські споруди, дерев'яні земляні оборонні стіни, башти, укріплених в'їздів, колодязів та чорнів. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень