Детальний план території Басового Кута погодила міська рада (ВІДЕО)

Розробку проєкту частково профінансував Мар'ян Года

Ілострації до плану забудови правого берега Басового Кута. Скриншот з відео-презентації майстерні "МОСТ".

Детальний план території правого берега Басового Кута затвердили депутати міської ради.

Це документ, запропонований архітектором і радником міського голови Дмитром Котляровим.

В ньому розписаний план берега озера, який має перетворитися на повноцінний спальний мікрорайон, з дитсадком, школою, впорядкованою набережною та усіма необхідними комунікаціями.

Голосування за ухвалення плану стало найбільш палким на сьогоднішній сесії Рівнеради.

Деякі депутати виступали проти, мотивуючи, що документ узаконює нинішні нелегальні будівництва. Крім того, мешканці побоюються, що мікрорайон створить додаткове навантаження на вулицю Чорновола.

Інша частина депутатів наголошує на тому, що впорядкування берегу Басового Кута – необхідне. І розроблений план дозволить зупинити незаконне будівництво та припинити затоплення вулиці Чорновола.

Депутат Мар’ян Года з цієї причини навіть частково профінансував розробку цього плану:

Хтось проти того, щоб був детальний план території? Хтось повинен був його оплатити. Детальний план території був розроблений для того, аби зупинити хаотичну забудову, розв'язати питання водовідведення та цілу низку інших питань.

Мар'ян Года. Скриншот з онлайн-трансляції "Рівне 1".

Присутні наголосили, що фінансування депутатом плану може бути конфліктом інтересів, однак, за словами автора Дмитра Котлярова, розробка плану відбувається без участі інвесторів.

Сам урбаніст пояснює, що закиди щодо детального плану територій відбуваються через нерозуміння ситуації. Детальний план території - це документація, без якої неможливо далі легально упорядковувати територію біля озера, реконструювати вулицю Чорновола та регулювати забудову:

Законом не передбачено затвердження детальних планів на сесії. Не робіть цього, це пекло. Законом передбачено, що він розглядається на виконкомі. Для мене, як для архітектора це пекло. Мене возять 3 місяці туди сюди. Я два роки людям кажу, що це не детальний план забудови, а детальний план території. Це не можна вивчити? Просто три слова люди не можуть запам’ятати.

 

Без детального плану не може передбачатися містобудівна документація. Мене питають: Дмитро забери газовий модуль, Дмитро забери комусь хату, Дмитро – збудуй комусь хату. Це не питання містобудівної документації, неможливо

 

Побудувати заправку чи знести її. Це як конституція та положення Уряду.

 

Перше, дитячого садочка немає, треба відбивати територію, друге - реконструкцію вулиці Чорновола робити без детального плану немає сенсу. По всіх комісіях я приходжу й доповідаю одне й те ж саме.

 

До цього так детальні плани взагалі не розроблялися максимально широко. Всі відповіді надані, все було зроблено процедурно. Я вас прошу підтримати цей детальний план території, щоб я міг рухатися далі по реконструкції набережної зони та закрити питання в зоні Р3.

Ілострації до плану забудови правого берега Басового Кута. Скриншот з відео-презентації майстерні "МОСТ".

За детальний план території правого берега Басового Кута проголосувала більшість міських депутатів.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень