Замість бензину – «горючка»: В Україні побільшало «розбадяженого» пального

Ціни ростуть, а якість – ні

Через дефіцит пального в Україні значно збільшилася кількість контрафакту. Замість бензину українцям продають «горючу суміш», яка здатна вивести автомобіль з ладу.

Через 2-3 місяці на автомобілях ми не зможемо їздити, якщо будемо використовувати те пальне, яке сьогодні фактично розводять з невідомою речовиною, – заявив  начальник Головного управління Держспоживслужби в Києві Олег Рубан.

Директор Інституту споживчих експертиз Юрій Чорнобривець розповів, що головною причиною зростання частки неякісного бензину в Україні є дозвіл на роботу для нелегальних міні нафтопереробних заводів. Саме вони «в кустарних умовах виробляють спиртове і компонентне паливо».

Вони заміщають істотну частку нормального палива, за яким виник дефіцит. Іноді продається паливо такої якості, що його навіть бензином назвати не можна, це просто така горюча субстанція. У підсумку зараз отримуємо багато звернень зі скаргами – заправили повний бак і потрапили на досить серйозні гроші, – розповів Юрій Чорнобривець.

За його словами, частка контрафактного пального на ринку становить мінімум майже 40%. Найчастіше підробкою виявляється бензин, ніж дизельне паливо, приблизно в співвідношенні 70 на 30%.

Експерт стверджує, що найгірша ситуація в регіонах і віддалених від обласних центрів населених пунктах, куди якісний бензин з Європи просто не доїжджає.

Убезпечити авто від заправки неякісним пальним можна, користуючись послугами великих мереж АЗС. При цьому варто уникати безіменних автозаправок і невеликих мереж в регіонах. Адже саме вони є основним каналом збуту контрафакту.

До речі, нелегальний продаж палива є навіть у столиці.

Я знаю кілька пунктів у Києві, де продають таке паливо – нехай і по 70 гривень за літр, але воно там є постійно, – каже Юрій Чорнобривець.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень