Ще два продукти зникли з полиць магазинів: хвиля нового дефіциту в Україні

Експерти кажуть, що вона штучна

Через війну в Україні низка підприємств зупинилися. Частина з них зруйнована, а частина розташована неподалік зони активних бойових дій, тож вести роботу нормально не можуть. Також причиною зупинки деяких заводів є закриті порти, тож всі імпортні товари доводиться завозити через кордони з ЄС, це довше і дорожче.

Два тижні тому в Україні зафіксували гострий дефіцит солі.

Найбільший завод «Артем-сіль» розташований на Донеччині і зазнав ушкоджень. Тож виробництво солі зупинене. Наразі сіль закуповуємо в Німеччині, Туреччині, Польщі та Румунії.

Тепер в Україні не вистачає соди та оцту.

Торгові мережі кажуть, що попит на ці товари за останні два тижні зріс у 5 разів. Ймовірно люди вирішили перестрахуватися, але тим самим ще більше ускладнили ситуацію – дефіцит штучний і створений самими людьми.

Оцет виробляється в Україні на двох підприємствах і вони наразі працюють у звичайному форматі. Тобто передумов для дефіциту оцту немає жодних.

Що до соди, то її, як і раніше постачають з Туреччини. Найближчим часом має надійти чергова запланована партія продукту.

Найбільші торгові мережі, наприклад, АТБ, кажуть, що через один-два тижні ситуація з товарами стабілізується. Люди побачать, що всього вистачає й перестануть закуповувати більше потрібного.

Війна і дефіцит впливають на ціни

Ціни на продукти загалом зросли, і на жаль зростатимуть й надалі. Імпортна сіль, однозначно коштуватиме трохи дорожче, аніж та що була вітчизняного виробництва. Однак різниця буде не критичною, запевняють представники влади.

Тож, закликають людей не створювати зайвого попиту, адже саме він провокує підвищення цін.

Джерело: gsminfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень