Замість алкоголю на полицях магазинів тільки фрукти. Що відбувається у Казахстані

Російські військові патрулюють місто Байконур, а роботу аеропортів зупинено «на невизначений період»

У Казахстані від 2 січня відбуваються масові протести. На звернення президента Касим-Жомарт Токаєва до ОДБК Росія ввела у Казахстан свої війська. У країні 6 січня оголосили «антитерористичну операцію».

Станом на ранок 9 січня Росія продовжує перекидати війська у Казахстан. Залучено понад 70 літаків Іл-76 та п'ять Ан-124.

У повідомлені Міноборони РФ йдеться:

Триває перекидання підрозділів Іванівського з'єднання ПДВ і підрозділів 45-ї окремої бригади спеціального призначення ПДВ

Напруженою є ситуація у Байконурі, військові посилено контролюють космодром та патрулюють вулиці міста. Там помітно російську бронетехніку. 

ФОТО з сайту УНІАН

 У Байконурі місцевим жителям заборонили пересуватися  містом групами понад троє осіб за рідкісним винятком, також була введена комендантська година.

Не вщухають розмови  про експрезидента Казахстану Нурсултана Назарбаєва. Місцеві ЗМІ зазначають, що він не з'являвся на публіці ще від грудня, а на початку заворушень в країні разом з родиною залишив Казахстан.

Проте вчора, 8 січня  Нурсултан Назарбаєв звернувся до громадян, щоправда, не особисто, а через прессекретаря Айдоса Укібая.

Назарбаєв закликав людей згуртуватися навколо президента Токаєва для того, щоб «подолати виклики безпеці» та забезпечити цілісність країни.

 

Речник Назарбаєва переконує що його родина не виїжджала за межі Казахстану та перебуває зараз у місті Нурсултан.

Тим часом у столиці Казахстану діє режим надзвичайного стану, відтак усі магазини, ринки і навіть аптеки працюють в обмеженому режимі. Не всі з них готові приймати безготівковий розрахунок, і у соцмережах постійно оновлюють перелік торгових точок де можна за покупку розрахуватися карткою.

У найбільших магазинах з полиць прибрали алкоголь – там продають фрукти. Наразі казахи купують переважно найнеобхідніше – м'ясо, хліб та овочі.

Величезні черги автомобілів на усіх АЗС та біля банкоматів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень