Залишив голі стіни і зрізав хрести: На Львівщині священник УПЦ МП обібрав церкву, яка перейшла до ПЦУ (ФОТО)

Зробив це, коли дізнався про рішення громади

У Дрогобичі, що на Львівщині, церква святого Іова Почаївського за рішенням громади перейшла до Православної церкви України. Священник, який там здійснював богослужіння, бути з людьми надалі відмовився, тож вирішив зібрати свої речі.

І зібрав.

 

У храмі лишилися просто голі стіни, повідомляє Дрогобицька міська рада.

Батюшка вивіз іконостас, церковний інвентар, ікони та дзвони, які були куплені за кошти громади. А з двох будівель, розташованих на території церкви, навіть зрізали хрести.

Рішення про перехід громади до ПЦУ у міській раді Дрогобича прийняли нещодавно, а 25 травня там взагалі заборонили діяльність Московського патріархату. Вивезення майна відбулося ще до моменту ухвалення цього рішення.

- Керівництво громади повністю підтримало рішення про перехід з Московського патріархату до Православної Церкви України. Сьогодні тут відбулось перше богослужіння. Однак

зайшовши всередину, ми були шоковані, бо церква пуста.

 

Видно, що «батюшка» готувався до відходу, – вони забрали усе, що було придбане за кошти громади. Але ми тішимось з того, що на одну українську церкву стало більше, – сказав заступник міського голови Дрогобича Андрій Ковч.

Раніше церква, яку почали будувати у 90-х роках, виглядала так:

Джерело: drohobych-rada

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень