Іларіон звернувся до рівненських священників з проханням об'єднатися в ПЦУ

Та поділився особливою історією зі свого життя  

Архієпископ Іларіон (це та інші фото -- збільшуються)

Архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон сьогодні вкотре звернувся до духовенства та вірян Української Православної Церкви Московського патріархату Рівненщини.

У своєму звернені він закликає священників об'єднатися в ПЦУ, адже порятунок є там, де є любов і людяність.  

Століттями у минулому та десятиліттями у сучасній історії нас – справжніх і щирих українців – переконували, а іноді зомбували тезами і догмами про якесь «особливе спасіння» і «російське царство небесне». І дуже часто багато хто, з великим розчуленням і щирою довірою слухаючи московські байки, добровільно ставав рабами – але не Божими, а московськими!

 

Досить всім нам московських байок про «спасіння через російську ідеологію» – адже наш Всемогутній Бог ще дві тисячі років тому звершив наше спасіння і дав нам заповіді любові й людяності. А там, де нема любові, як це зараз у російській церкві, не може бути і спасіння!

 

Прошу вас, улюблені у Христі брати і сестри, приходьте до Помісної Української Православної Церкви, бо Вона як любляча мати – чекає усіх! – закликав Іларіон та поділився особливою історією зі свого життя.

Архієпископ розповів, що важлива подія у його житті сталася тоді, коли він бувши студентом Київських духовних шкіл, в черговий раз перед канікулами приїхав у двотижневе паломництво до Почаївської Лаври. 

Коли пішов на сповідь до схиархімандрита Всеволода (нині покійного), він, вислухавши мою сповідь та бажання залишитись послушником у Почаївській Лаврі, строго заборонив мені, сказавши, щоб я постригався в монахи там, де навчаюсь – у Михайлівському Золотоверхому монастирі, додавши, що там від мене буде більше користі для Церкви, ніж у Почаєві.

 

Саме так – шанований старець отець Всеволод, бувши в Московському патріархаті, буквально духовно наказав мені прийняти постриг і послух у Київському патріархаті, який був на той час!

 

Це для мене стало міцним і надійним фундаментом духовного життя, на якому я досі намагаюся міцно стояти й ніколи не впасти! 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень