Залежить від того, що саме включать у тариф, або чому світло коштуватиме майже 5 гривень за кіловат 

Тариф таки підіймуть, у червні або у липні 

В Україні уже влітку можуть підняти тарифи на електроенергію. За попередніми прогнозами це станеться в червні, за іншими - скоріше у липні. Це непопулярний, але вимушений крок, зважаючи на суттєво зруйновану енергетичну  інфраструктуру. 

Кіловат уже влітку може скочити до 4,8 гривні. На скільки саме зміниться вартість електроенергії, залежить від того, що саме включатимуть до собівартості.

 

Зокрема чи врахують вартість відновлення об'єктів критичної інфраструктури, - пояснює експерта з енергетичних питань Геннадій Рябцев.

Тобто, якщо включать до собівартості тільки собівартість виробництва електричної енергії, то подорожчання складе від 3,5 до 4 грн за кВт-год. Проте у цей тариф не входять витрати на нове обладнання на заміну пошкодженого. Якщо ж в тарифі врахують витрати генеруючих компаній та операторів систем, кіловат-година буде значно дорожчою.  

Ціна може навіть до 4,80 грн за кіловат-годину зрости, - Каже Рябцев.

Розрахунки має провести Кабмін, але попередньо йдеться про тариф  від 3,5 до 4,8 грн за кіловат. 

Нагадаємо, тарифи у 2,64 за кіловат встановили у червні 2023 року. 

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень