Платитимуть за світло за потрійним тарифом: хто з українців не матиме іншого вибору 

Від 6 і навіть до майже 9 гривень за кіловат 

Якщо когось зі споживачів викриють на крадіжці електроенергії, то компенсувати таке споживання доведеться за потрійним тарифом.

Залежно від періоду споживання йдеться про тариф від 6,03 грн за кіловат до 8,79 грн за кіловат. 

При звичайному тарифі у 2,64 грн, за 50 кіловатів треба заплатити 132 грн, а якщо цю електроенергію споживали не чесно, то майже 440 грн.  

Раніше в розрахунку акту про порушення застосовувався тариф, за яким споживач розраховувався за електрику. Зараз це – ціна витрат обленерго на купівлю 1 кВт-год електроенергії, а також вартість її розподілу та передачі, – кажуть у Вінницяобленерго.

Тарифи на передачу та розподіл струму є постійними, вони затверджуються регулятором (НКРЕКП). А ось середня ціна купівлі електроенергії на балансуючому ринку визначається постфактум і, щомісяця різна.

Наприклад: у 2023 році ця ціна змінювалася в межах від 3,17 до 5,07 грн/кВт-год. без ПДВ. Відповідно досить у широких межах змінювався і тариф для розрахунку за актами про порушення: від 6,03 до 8,79 грн/кВт-год, – зазначили у компанії.

У разі встановлення факту крадіжки електроенергії, за неї розраховуються не за тарифом для побутових споживачів, а за ринковою ціною. А це фактично у тричі дорожче.

Енергетики запевняють, що зекономити таким чином не вдасться, тож правил споживання електроенергії слід дотримуватися. 

Джерело: OBOZ.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень