Уже з 1 лютого одна категорія споживачів платитиме за світло більше

Тариф для населення до кінця опалювального сезону обіцяють не міняти

З 1 лютого зростуть тарифи на електроенергію для однієї категорії, і це непобутові споживачі.

Йдеться про юридичних осіб, підприємства електрообладнання яких підключені до мереж потужністю до 50 кВт. Вартість електроенергії для них постачальники перераховують щомісяця.

Населення у лютому платитимуть за послугу за чинним тарифом у 2,64 грн/кВт-год.

У лютому має розпочатися відключення електроенергії для всіх українців, які не платять за світло та накопичили борги. Кабмін скасував мораторій на відключення, який діяв із початку повномасштабної війни. Постачальникам дозволили:

  • нараховувати та стягувати пеню, штрафи за неповне та/або внесення плати ЖКП;
  • припиняти або призупиняти послуги за несвоєчасну та/або неповну оплати послуг.

Втім, відключатимуть не тільки світло. Боржників також позбавлятимуть газу та води. На сьогодні мораторій на відключення боржників та нарахування штрафів діє тільки на прифронтових територіях та населених пунктах де тривають бойові дії.

В інших регіонах компанії можуть відключати послуги, якщо у квартирі чи будинку накопичили заборгованість – послуги не сплачені у строки, встановлені договорами (10-30 днів після встановленої дати).

Українців, які потрапляють під відключення за борги, спочатку попереджатимуть про можливі відключення, і більшість матимуть 10 днів на ліквідацію заборгованості або укладання угоди на реструктуризацію.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень