По 4 гривні за кіловат: новий тариф на електроенергію буде вищим

Передусім платитиме більше населення, адже компанії не мають ресурсу для відновлення пошкодженої мережі 

В Україні знову зростуть тарифи на електроенергію. Після чергових ударів окупантів по енергетичним на генеруючим об'єктам в Україні - чимало з них знову потребують ремонту. 

Якщо казати про ціни на електричну енергію як товар насамперед для побутових споживачів, то ціни мають бути підвищені, тому що немає іншого джерела доходів у компаній, які генерують енергію для проведення поточних ремонтів, –  експерт з енергетичних питань Геннадій Рябцев.

На його думку, чимало політиків штучно наполягають на тому, що тарифи залишаться не змінними, адже не хочуть брати відповідальність за непопулярні рішення. Але іншого джерела надходжень для відновлення знищених об'єктів - немає. 

Якщо казати про економічно обґрунтований рівень, то він зараз набагато вищий, аніж 5 грн за кВт-год. Якщо казати про те, наскільки зможуть підняти ціни в уряді, то мова може йти про рівень нижче аніж 4 грн за кВт-год, – вважає Рябцев. 

Коли саме можуть затвердити новий тариф, поки невідомо. Навряд чи таке рішення ухвалять у квітні. Ймовірно, питання спробують відтягнути наскільки це можливо. До слова у 2023 році тарифи на світло зросли в червні до рівня 2,64 грн за кіловат. 

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень