Захоплення банку у Києві: заручниця могла бути в змові з олігофреном, – Геращенко (6 ФОТО)

Імітація без вибухівки

[media=192140]

Правоохоронці не знайшли вибухонебезпечних предметів в банку в Києві, який захоплював «терорист» Сухроб Карімов.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. Він також розповів про діагноз, поставлений загарбникові на батьківщині.

«Вибухотехніки відпрацювали приміщення банку, яке захоплював терорист. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Тепер його чекає суд і багато років за гратами», – написав він.

Вважалося, що на цьому фото до ноги Карімова прив'язаний трос, який міг бути з'єднаний із вибухівкою

За словами заступника міністра внутрішніх справ, Карімову можуть пред'явити ще одне звинувачення – в захопленні заручників.

«Очевидно, що суд закриє його на 2 місяці під вартою без будь-яких альтернативних варіантів змісту. Далі йому буде пред'явлено звинувачення по спробі теракту, за спробу його імітації.

 

Також, якщо буде встановлено, що співробітниця банку перебувала разом з ним в будівлі не добровільно, то тоді йому можуть поставити ще і захоплення заручників. Всього йому загрожує до 12 років позбавлення волі», – розповів він в ефірі телеканалу «112 Україна».

Геращенко уточнив, що за даними з батьківщини зловмисника, Карімов з 1998 року перебував на обліку на психоневрологічному обліку з діагнозом «Олігофренія».

«Це діагноз був йому поставлений, коли йому було всього лише 10 років. В Україні до сьогоднішнього дня він вів спокійний спосіб життя, до кримінальної відповідальності не притягувався», – пояснив заступник глави МВС.

Напередодні Карімов у соцмережах заявляв, що «треба вбити всіх», але що це мало значити – невідомо

При цьому Карімов під час захоплення заручниці в банку назвав себе «святим духом», заявляючи, що його багато що не влаштовує в житті, наприклад, олігархи, які правлять країнами.

Дісталося також і українському президентові Володимиру Зеленському:

«Нещодавно у вас були вибори президента — ви вибрали блазня. Це дівчинка, це «Машка». Зеленський — це «Машка», актор, блазень. Він взяв на себе зобов’язання управляти країною, бути вірним, чесним, відданим сином країни і змінити життя українців на краще, що змінилося?».

Керівниця відділення «Універсал Банку», яка була заручницею «київського терориста», Наталя Чучупак заявила, що загарбник не вимагав жодних грошей. Інформацію про те, що він нібито просив 40 тисяч гривень не відповідає дійсності

Незрозумілою в усій цій історіє є й роль заручниць. Чи заручниці. Яке повідомляв Геращенко, працівники банківської установи покинули приміщення, а керівник відділення залишилася за власним бажанням.

В коментарях під його дописом читаємо:

Maria Zhartovskaya Антон, кто рядом с ним на фото? Это не начальница отделения.

 

Dmytro Snegirov «Зазначається, що працівники банківської установи покинули приміщення, а керівник відділення залишилася за власним бажанням». На фото дві різні «заручниці». Запитання: скільки було заручниць?

На це запитання відповіді не прозвучало, але слова Геращенка «якщо буде встановлено, що співробітниця банку перебувала разом з ним в будівлі не добровільно», наводять на певні роздуми.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень