Захід заскочений відвертою позицією Зеленського: Його промову розбирають на цитати (ФОТО/ВІДЕО)

«Я Президент України. Я знаходжусь тут. Я бачу деталі краще» (с)

Президент Володимир Зеленський у п'ятницю, 28 січня, провів велику пресконференцію для журналістів західних ЗМІ, під час якої розповів про ситуацію щодо протистояння України з Росією та підтримку з боку міжнародних партнерів.

Поряд із цим він закликав представників ЗМІ не сприяти поширенню паніки, що негативно позначається на стані української економіки й сприйнятті України загалом.

https://twitter.com/JackPosobiec/status/1487096004805603333

Трансляцію пресконференції з іноземними журналістами провела пресслужба Офісу президента на Facebook.

Найгострішим питанням залишається можливість ескалації та прямого вторгнення в Україну російських військ.

https://twitter.com/JackPosobiec/status/1487092810306183177

Зеленський не заперечує, що ймовірність нової атаки вища, ніж у 2021 році, але при цьому закликав не нагнітати ситуацію, керуючись лише інформацією від офіційної розвідки.

«Якщо західні ЗМІ оцінюють ситуацію на території України за супутниковими знімками, то це не завжди так, тому що у цих розгорнутих наметах може не бути особового складу, і вони є постановчими для психологічного тиску», – звернувся до журналістів український гарант.

Зеленський також переконаний, що народ України за вісім років навчився бути готовим до нових викликів та захищатиме рідну країну.

Те саме стосується і особового складу ЗСУ, який підготовлений не гірше,ніж армії країн НАТО.

«Наша армія – не слабша за рівень НАТО, тому що наші бійці – практики, на жаль. І я змушений помітити, що якщо буде повномасштабна війна, то вона зачепить не лише наші території», – наголосив він.

Український гарант зауважив, що загроза з боку Росії може бути на порядок нижчою, якщо Захід діятиме з Україною спільно.

У цьому ключі він звернувся до Німеччини з огляду на її вето на постачання зброї.

«З колишньою канцлеркою Ангелою Меркель у мене були особливі стосунки. Я запитав у неї, коли ми спілкувалися: я розумію, це бізнес, економіка, складні процеси, але якби війська РФ стояли на ваших кордонах, ви погодилися б будувати «Північний потік-2», наприклад? Не бажаю вам пережити те, з чим довелося зіткнутися Україні, але якби це сталося, ми надали б будь-яку допомогу», – поділився Зеленський із представником німецького видання.

Він описав свої взаємини з президентом США Джо Байденом як дружні, але переконаний, що Вашингтон може чинити більше тиску на Росію, щоб запобігти масштабній війні.

«Пан Байден нічого нам не винен, я його не критикую. Я хочу, щоб ви розуміли, ми критично ставимося до всіх. На нашій останній зустрічі президент США запевнив, що без України ніхто не обговорюватиме її проблеми на міжнародній арені. Я довіряю йому, але ми повинні продовжувати стукати в усі двері», – вказав лідер нації.

При цьому Зеленський нарікав на надзвичайне нагнітання ситуації навколо України з боку Білого Дому.

Він упевнений, що такий інформаційний порядок денний створює ґрунт для паніки, як серед українців, так і за кордоном.

Щодо свого бачення майбутньої зустрічі з главою Кремля Володимиром Путіним, український президент звернув увагу на ступінь його цинізму.

Він готовий вести переговори щодо Донбасу для врегулювання ситуації на фронті, але умови лідера РФ залишаються неприйнятними.

«Путін пропонує мені приїхати до Москви, Санкт-Петербурга або Сочі. При цьому він попередив, що питання Донбасу – це внутрішній конфлікт, тому обговорювати його він не має наміру.

 

Тоді навіщо ти мені це пропонуєш? Зайнятися більше нічим? Ти ж чоловік, потрібно говорити про серйозні речі.

 

Навіщо мені їхати до Сочі, якщо розмова про Донбас неможлива? На лижах покататись? Так нехай до Одеси приїжджає, покупаємось у морі...» – з обуренням наголосив Зеленський.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень