Загальна мобілізація: чи мають право працівники військкоматів примусово забирати громадян?

І тим більше утримувати там людину проти її волі

Фото з сайту "24 Канал"

В Україні продовжується друга хвиля мобілізації через повномасштабне вторгнення рф, тож повістки вручають усім чоловікам призовного віку, які не мають «білого квитка» і не зняті з відповідного обліку у військкоматі. Ті, хто отримав повістку, зобов’язані у зазначеній в цьому документі час звернутися до військкомату.

Однак, чи є законними дії представників військкомату, які примусово доставляють військовозобов’язаного до призовного пункту?

З цим розбирався telegraf.

З’ясувалося, що чинним законодавством України передбачається, що прибуття громадян віком від 18 до 60 років до призовного пункту покладається виключно на них самих.

Будь-які дії примусового характеру з боку представників військкоматів або інших уповноважених осіб щодо утримання військовозобов'язаного є незаконними.

Випадки затримки особи можливі лише поліцією при вчиненні або замаху на вчинення кримінального злочину, та безпосередньо після вчинення кримінального правопорушення або ж під час безперервного переслідування особи, яка підозрюється у його вчиненні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень