Медкомісія при мобілізації: які зараз вимоги до бійців різних родів військ? (ФОТО)

Враховується зріст, вага, слух, зір тощо

Через війну з рф в Україні оголошено загальну мобілізацію. Усі військовозобов'язані проходять військово-лікарську комісію, яка визначає придатність людини до служби.

У різних родах військ та підрозділах є свої умови щодо здоров'я бійців.

Як пояснив правовий аналітик благодійного фонду «Право на захист» Руслан Романов, висновки медкомісії можуть впливати вид служби мобілізованих.

– Наприклад, військовослужбовці морської піхоти, повітряно-десантних підрозділів повинні мати зріст не менше 170 см і вагу в межах 57-90 кг, - зауважив він.

Рішення про те, у яких родах військ, частинах, підрозділах може служити людина, комісія приймає на підставі Додатка 3 до Положення №402.

Окремих вимог до військових на час воєнного стану немає, вони такі самі, як і до строковиків. Вид служби, який виконує військовослужбовець, залежить від індивідуальних особливостей.

Додаток 3 визначає перелік хвороб та статті Розкладу хвороб, за якими людина може бути непридатною до служби в тих чи інших військах.

При цьому:

  • Позначка НП у таблицях навпроти певної статті означає, що людина непридатна до служби у певних підрозділах чи видах військ.
  • Позначка СС-НП означає, що людина непридатна до служби у спеціальних спорудах.

Джерело: УП.Життя

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень