Забули пароль від Wi-Fi? 5 простих способів, де і як його подивитися

Поки для користувачів Android та iPhone

Найчастіше наші мобільні за замовчуванням підключаються до своєї мережі Wi-Fi. Але бувають випадки, коли потрібно під'єднати до мережі новий пристрій, а пароль ви не пам'ятаєте.

Як подивитися пароль від вай-фай роутера

Найпростіший спосіб дізнатися пароль вай-фай - перевернути роутер і подивитися етикетку. На ній біля напису SSID вказані логін і пароль мережі. Ще як варіант - можна пошукати логін і пароль в інструкції до роутера або в пакувальній коробці. 

Цей спосіб працює, якщо пароль до вай-фай ви не міняли на власний. Але більшість користувачів, як правило, змінюють, тому є й інші способи дізнатися його.

Як подивитися пароль від вай-фай на телефоні 

Android

Якщо у вас телефон на базі Android, пароль Wi-Fi можна подивитися двома способами:

  • зайти в папку data, далі - misc, далі - Wi-Fi - текстовий файл wpa_supplicant.conf. У файлі з'явиться список паролів, які використовувалися для підключення роутера;
  • завантажити безкоштовну програму WiFi Key Recovery в Play Market - цій програмі потрібно буде надати доступ суперкористувача, додаток відкриє список точок Wi-Fi з паролями, до яких підключався телефон. Знайдіть потрібну і подивіться пароль.

Для IPhone алгоритм визначення пароля від Wi-Fi трохи інший.

Як подивитися пароль від вай-фай на айфоні

Якщо у вашого телефону версія iOS 16, то подивитися пароль від Wi-Fi досить просто: зайдіть в «Налаштування», далі - Wi-Fi і натисніть ім'я мережі, до якої ви підключені. В її властивостях є опція «Пароль» - його можна подивитися або скопіювати, якщо потрібно.

У більш ранніх версіях iOS - 15 і раніше - такої функції немає. Тому пароль можна визначити за допомогою коду маршрутизатора. 

Як це зробити:

  • зайдіть в Центр управління, торкніться значка Wi-Fi; 
  • навпроти свого підключення тапніть по букві «i» (інформація);
  • натисніть на рядок «Роутер» і скопіюйте URL-адресу з цифрами;
  • вставте цю адресу в браузер і перейдіть за посиланням - має з'явитися вікно введення логіна і пароля;
  • наберіть в обох полях admin - ви зайдете в налаштування роутера.

Тут потрібно знайти вкладку «Wi-Fi-з'єднання» або з аналогічною назвою - відкрийте інформацію про мережу і побачите поле з назвою Wi-Fi мережі і паролем.

Крім цього, іноді використовують додаток Qrafter з App Store, але цей варіант підходить, якщо попередньо ви прописали в додатку логін і пароль від своєї мережі - тоді ви зможете поділитися ним з іншими мобільними за допомогою QR-коду.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень