Як оновити Android на смартфоні: після цього ваш гаджет почне працювати швидше

Ігнорувати оновлення не рекомендується

Оновлення операційної системи Android – важливий процес, який дозволяє виправити безліч проблем в роботі вашого смартфона, а також привносить кращу оптимізацію та нові можливості.

Від простої зміни дизайну інтерфейсу до закриття «дірок» у захисті, які можуть сприяти витоку персональних даних користувача.

Як правило, непотрібних оновлень не буває, оскільки кожне з них – це поліпшення актуальної версії системи. Навіть якщо різниця не помітна, на перший погляд, повірте, вона є і може в майбутньому врятувати як ваші дані, так і в цілому смартфон. 

Як оновити Android автоматично

За замовчуванням всі телефони на Android перевіряють наявність актуальних оновлень. Регулюється ця функція спеціальною галочкою. Перевірити, чи включена вона, можна по шляху:

Система → Про пристрій → Про телефон → Версія MIUI

Шлях може варіюватися в залежності від виробника смартфона, проте його логічна складова залишається незмінною.

Якщо виробник випустить свіжий апдейт, висвітиться повідомлення. Вам потрібно лише натиснути по спливаючому оповіщенню і підтвердити дію. У випадку, коли підтвердження довго немає, смартфон оновиться самостійно, коли ви їм не будете користуватися. Зазвичай цей процес відбувається вночі.

Як оновити Android вручну

У випадках, коли розсилка оновлень версії операційної системи з якихось причин затримується, його можна встановити в ручному режимі. Перевірити наявність оновлення можна по тому ж шляху:

Система → Про пристрій → Про телефон → Версія MIUI

Підкреслимо, що різні пристрої мають свій шлях до перевірки оновлень, який, втім, дуже схожий у всіх моделей смартфонів. 

Коли відкриється відповідне вікно, натисніть на перевірку, почекайте трохи й оновіться в ручному режимі, якщо установка прошивки доступна. 

Кілька важливих моментів:

  • Варто пам'ятати, що для початку установки оновлення Android акумулятор вашого смартфона повинен бути заряджений більш ніж наполовину, а у деяких виробників – не менше ніж на 80%.
  • Завантаження оновлення рекомендується здійснювати через Wi‑Fi, оскільки прошивка може важити кілька гігабайтів і витратити таким чином весь мобільний інтернет.
  • Під час установки смартфон краще не чіпати – тоді все пройде швидко, гладко і без проблем. Бувають випадки, коли перерваний процес оновлення негативно позначався на роботі смартфона. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень