«Забудьте про полуницю в Польщі»: за 1,5 години від Рівного вирощують 400 га лохини, яку експортують у ЄС (ФОТО)

Нардеп Соломчук переконаний, що заробляти можна навіть у селі

За трохи більше, ніж 100 км від Рівного (ред. дістатися туди можна за 1,5 год) є величезна ягідна ферма, де вирощують лохину.

Розташована вона у селі Барвинівка, що на Житомирщині. Створили ферму на місці старого колгоспу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив нардеп від Рівного Дмитро Соломчук.

За його словами, з кущів лохини, які ростуть на 400 га, щороку достигає 1000 тонн ягід. І це близько половини усіх українських врожаїв лохини.

Забудьте про полуницю в Польщі. Тепер є лохина Барвинівки! – зауважив Дмитро Соломчук.

На фермі створили спеціальну зрошувальну систему на кожне поле, закупили автобуси для довезення працівників (ред. працює на фермі 2000 сезонних працівників з довколишніх сіл (у радіусі 50 км).

Виробництво має найвищий рівень сертифікації й експортує лохину у десятки країн ЄС та Великобританію.

Раніше у майже 9000 жителів села не було ні доходів, ні інфраструктури, ні доріг. Однак нині дорогою до села у рамках президентської програми «Велике будівництво» вже проклали 8 км асфальтованої дороги. Роботи ще тривають.

Тут ніколи в житті не було асфальту: люди задихалися в бруді та пилі. «Велике будівництво» – це не лише дороги, це будівництво нового квітучого села, де панує щастя і радість у домівках, куди повертаються українці.

 

Це чудовий приклад того, як сільське господарство та фермерство можуть змінити Україну. Щасливий кожного разу, коли бачу такі підприємства у селах і розумію — за агросектором майбутнє! – зауважив нардеп, який переконаний, що заробляти можна навіть у селі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень