За скільки кермувальник авто може «задавити» пішохода у Рівному

Рівняни скаржаться на свавілля рівненських водіїв. Скільки коштує водію «роздавити» рівнянина, який гуляє алеєю чи тротуаром?

Пішохідних зон в місті не так багато, та й ті, що є – стають небезпечними. Наприклад, обережними варто бути на вулиці Директорії, на майдані Незалежності та на Чайчиній алеї.

Ми поцікавились у начальника міського управління ЖКГ Володимира Лапюка, чи планується встановлення огорожі, зокрема, на вулиці Директорії. Там було кілька інцидентів, коли автомобілісти наїжджали на пішоходів. Лапюк таку можливість категорично відкинув, причин – не пояснив:

Ні, поки не планується встановлення огорожі. А щодо проїзду по пішохідних зонах – то нехай цим займаються відповідні служби.

Нагадаємо, 11 квітня 2016 року на вулиці Директорії водій наїхав на пенсіонерку-пішохода. Тоді міський голова пообіцяв звести там паркан, зокрема загородити в'їзд на алею з вулиці Кавказької. Мер Володимир Хомко припускав, що на цій вулиці встановлять спочатку старі паркани. Проте досі їх там немає. Нині про цю ініціативу міські чиновники взагалі воліють мовчати.

Між тим, у поліції запевняють, що працюють із водіями-порушниками. Так, наприклад, за останні три місяці правоохоронці оштрафували 30 водіїв за те, що ті катались по тротуарах.

З початку року близько тридцяти протоколів було складено за проїзд по пішохідних зонах, зокрема це частина перша статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Передбачений штраф у розмірі 255 гривень, - розповіла речниця національної поліції Рівного Оксана Юрченко.

До слова, днями депутат Рівненської обласної ради Володимир Муляр показав, як по тротуару їхала одна з міських маршруток.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень