Як рівнянам боротись із тими, хто любить палити сміття та суху траву

Штрафи за паління сухостою та сміття є …лише на папері?

У Державній службі надзвичайних ситуацій (ДСНС) зазначили, що в області за вихідні десять разів гасили масштабні пожежі, які стались через спалення сухостою та сміття. Так «прибирали», переважно, рівняни та жителі Рівненського району.

Загалом за минулі вихідні локалізовано десять пожеж. Ми спілкуємось із громадянами та переконуємо їх, що сміття не варто палити, адже в окремих випадках це коштує життя, - зазначив  керівник прес-служби ДСНС області Дмитро Мельник.

До слова, за даними ДСНС, минулої доби в Україні був справжній пік подібних "суботників". Зокрема, зафіксовано близько 650 випадків спалювання сміття та сухої трави.

Натомість, у Державній екологічній інспекції у Рівненській області запевнили, що людей не лякають штрафи. Та й схопити когось "за руку" не вдається. Інспектори запевняють, що адміністративні протоколи на порушників складають ...не часто.

Штрафи різні. Наприклад, 340-1360 гривень доведеться заплатити за порушення правил поводження з відходами. Тобто за спалення сміття. А суто за випалювання сухої рослинності доведеться заплатити від 170 до 340 гривень. Людей штрафують, а повідомляють про випадки паління на гарячу лінію державної екологічної інспекції, - зазначив державний інспектор з охорони навколишнього середовища Михайло Боровицький.

Нагадаємо, сьогодні, 3 квітня, рівнянка показала на відео, як горить поле в одному із районів Рівного.

«Горіть у пеклі!». Рівнянка про тих, хто палить луг на Північному (ВІДЕО)

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень