За хабар рівненський лікар може сісти на 4 роки

Кримінальне провадження поліцейські скерували до суду

За відстрочку від армії лікар-отоларинголог вимагав 600 доларів США. Під час одержання ста доларів авансу його затримали правоохоронці. Вердикт у цій справі невдовзі винесе суд, куди слідчі ГУНП Рівненської області скерували з обвинувальним актом кримінальне провадження.

Працівники слідчого управління спільно з оперативниками відділу протидії хабарництву та організованим формам злочинності в сфері економіки управління захисту економіки наприкінці жовтня торік задокументували факт одержання членом призовної комісії, лікарем-отоларингологом одного із медичних закладів Рівненщини неправомірної вигоди в сумі 100 доларів США.

Затримали зловмисника на «гарячому» у службовому кабінеті. На місці події правоохоронці також вилучили у лікаря особистих дві тисячі гривень.


За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України, процесуальний нагляд у якому здійснювала прокуратура Рівненської області.


У ході досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що за оформлення документації, необхідної для встановлення непридатності призовника до строкової військової служби, член призовної комісії вимагав від мешканця райцентру 600 доларів США. Того дня він отримав лише аванс, а решту суми йому мали передати згодом.


Чоловікові повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення та судом було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Однак головний лікар медзакладу звернувся із клопотанням до суду не звільняти з роботи підозрюваного у злочині працівника, враховуючи професійний досвід лікаря та відсутність у районі фахівців в галузі отоларингології.


Слідчі ГУНП в Рівненській області із обвинувальним актом скерували кримінальне провадження до суду. Відповідно до санкції статті лікарю загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 до 4 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі спеціальною конфіскацією.

 

Відділ комунікації ГУНП в Рівненській області

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень