За допомогою до сімейних радниць у Рівному звертаються навіть діти

Переважно через насильство у сім’ї

Усього за півтора місяця близько 50 рівнян відчули потребу у кваліфікованій допомозі. Основна причина звернень до сімейних радниць - насильство у сім’ї, розповіла начальник обласного управління юстиції Оксана Сальчук:

За якими питаннями вони звертаються? В основному це насилля. Є такі питання, які стосуються, наприклад, поділу майна або розірвання шлюбу, але коли починаєш спілкуватися з людиною, то виявляється, що насилля там дійсно присутнє. Тобто у всіх сімейних питаннях, в яких у людей виникають якісь проблеми – корінь зла варто шукати у насиллі.

За словами Оксани Сальчук, сімейні радниці (Олена Бобровська, Ліана Диновська та Любов Романюк) користуються популярністю, адже у місті цих жінок всі знають, тому їхні «клієнти» впевнені в анонімності.

Радниці надають одночасно і юридичну, і психологічну підтримку, при цьому – абсолютно безкоштовно. 

 

За їхньою допомогою звертаються навіть неповнолітні та люди похилого віку, які проживають спільно з дітьми і мають невирішені сімейні конфлікти.

Для тих же, хто хоче зберегти анонімність, у ТРЦ «Злата Плаза» та на території парку сімейного відпочинку «Sky Up» встановили спеціальну скриньку довіри. Зазначивши свій контактний номер або ж електронну адресу, вже за кілька днів людина отримає відповідь на звернення.

Так виглядає "скринька довіри"

До слова, жертви сімейного насильства мають право на безоплатного адвоката.

Нагадаємо, з 11 січня за домашнє насильство можна потрапити до в’язниці.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень