У Рівному з’явилися громадські детективи (ФОТО)

Вони відстоюватимуть права найбільш вразливих груп населення

На фото - Сергій Іллюк

ВІЛ-інфікованих, хворих на туберкульоз та інші найбільш уразливі групи населення відтепер захищатимуть по-новому. 12 червня Всеукраїнський проект «Захист прав людей, що живуть з ВІЛ, хворих на туберкульоз та уразливих груп населення» представили у Рівному. До нього долучилися й представники БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» та Української Гельсінської спілки з прав людини.

За словами представника проекту «Громадські детективи» Сергія Іллюка, організація протидіятиме порушенням прав уразливих груп населення.

Зокрема, цю категорію людей намагатимуться захистити від неправомірних дій правоохоронних органів та медиків, які відмовляються надавати їм кваліфіковану допомогу. Тобто, громадські детективи проводитимуть власні розслідування, які у подальшому ініціюватимуть запуск офіційних розслідувань і притягнення винних до відповідальності.

Для цього у Рівному повинні створити цілу команду детективів до якої увійдуть адвокати, журналісти, представники ГО та самі представники найбільш уразливих груп населення. Усі вони працюватимуть на волонтерських засадах.

Особливу увагу громадські детективи приділятимуть порушенням прав людей, які приймають наркотичні речовини та секс-працівникам, які перебувають на замісній терапії.

Ось що з цього приводу каже юрист приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини у Рівному Олена Романова:

Наша мета – показати людям, що вони мають підтримку, що вони можуть отримати юридичну допомогу, юридичний захист. Відповідно, вчасно отримувати належну кваліфіковану медичну допомогу. Окрім юридичного консультування, ми в окремих випадках надаємо судовий супровід – медіацію в державних органах. Люди все-таки повинні знати, що у них є можливість отримати допомогу, у тому числі й безоплатну.  

До слова, більшість ВІЛ-інфікованих та хворих на туберкульоз приховують свій статус через дискримінацію. Відтепер вони матимуть можливість відстоювати свої права, звернувшись до спеціалістів за адресою: м. Рівне, вул. Кавказька, 7 або за наступними номерами: 

097-895-16-27 – юрист Олена Романова,

096-821-06-64 – громадський детектив у Рівному Сергій Іллюк.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень