За 50 тисяч доларів Костопіль та Дубно стануть «розумними містами»

На Рівненщині реалізовуватиметься інноваційний проект «Smart City» - «Розумне місто».

Участь у проекті візьмуть два міста Рівненщини – Костопіль та Дубно.

Ініціатива реалізовується в рамках впровадження проектуЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІІ фаза», передає прес-служба Рівненської ОДА.

Зокрема у Костополі планують створити міський ЦНАП, а в Дубно – забезпечити онлайн-трансляцію сесій міської ради та запровадити електронне урядування.

Загалом на реалізацію проекту надійдуть кошти з-за кордону в сумі 50 тисяч доларів, а це 80 відсотків проекту. Решту профінансують громади.

«Рівненська облдержадміністрація ще з 2008 року є партнером проекту ЄС/ПРООН. «Smart City» – це новий цьогорічний напрямок міського компоненту. Його реалізація дозволить підвищити ефективність функціонування міст, а також їх іміджу як інноваційних осередків. Уже до 15 травня міста повинні підготувати свої пропозиції та надати їх на розгляд координаторів МРГ»,  розповів заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

За словами координатора обласного ресурсного центру МРГ Петра Вахнюка, окрім цього у Костополі та Дубно реалізовуватимуться ще 5 та 6 мікропроектів відповідно.

«Усі вони будуть спрямовані на утеплення шкіл та дитячих садочків, а також на ремонт будинків ОСББ. На ці роботи будуть спрямовані гроші у сумі близько 100 тисяч гривень. З них половина – це кошти іноземних донорів, решту співфінансуватимуть із міських бюджетів та громад», - зазначив Петро Вахнюк.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень