За «старою схемою» ошукали рівнянку: жінка віддала $3000

Невідомий був у масці

Три тисячі доларів США віддала рівнянка шахраям за «порятунок» дочки. Зловмисник повідомив 78-річній жительці Рівного, що її дочка потрапила в автопригоду і для її лікування потрібні кошти. Вже за кілька хвилин на порозі квартири стояв невідомий, якому пенсіонерка віддала всі заощадження.

Нібито потерпіла — 51-річна рівнянка, яка самотужки доглядає за батьками: матір ходить лише у квартирі, а батько взагалі обмежений у пересуванні. 

Близько 10 години вчора, 2 січня, жінка пішла на роботу. У цей момент на стаціонарний телефон подзвонив невідомий чоловік, який представився слідчим. Він сповістив, що донька потрапила в автопригоду, тож потрібно відкривати кримінальне провадження. 

Опісля до розмови долучився й «лікар», який повідомив, що дочка отримала тяжкі травми ніг. Аби залагодити усі питання, потрібно 30 тисяч доларів.

 

Для підсилення ефекту, у слухавці пенсіонерка почула нібито голос доньки: вона плакала і запевняла про потребу в коштах. 

Вже за кілька хвилин до квартири прийшов молодий чоловік, одягнений у чорний одяг та в масці, якому 78-річна господиня віддала усе, що відклала — три тисячі доларів США.

Орієнтовно за годину пенсіонерка додзвонилася до доньки: тоді й з’ясувалося, що з нею все гаразд.

У рамках відкритого кримінального провадження за фактом шахрайства оперативники встановлюють зловмисників.

Водночас правоохоронці застерігають, що не варто робити поспішних кроків, коли це стосується значних коштів: перервіть розмову та особисто зателефонуйте родичу, який нібито потрапив у біду або одразу на спецлінію 102.

Відділ комунікації поліції Рівненської області 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень