Бійці «Правого сектора» вбили водія BlaBlaCar зі Львова на трасі Житомир — Київ? (ФОТО/ВІДЕО)

Труп знайшли через 5 років

СБУ розшукали тіло вбитого у 2016 році водія BlaBlaCar львів'янина Тараса Познякова. Про це повідомляє УП з посиланням на речника СБУ Артем Дехтяренко.

Відомо, що тіло знайшли поблизу траси «Житомир – Київ». Минулого тижня стали відомі результати експертизи. Інформацію частково підтвердили в СБУ.

- Наразі співробітники СБУ відшукали труп Тараса Познякова.

До пошукових робіт залучили спецтехніку Міноборони.

 

Спецслужбою отримано та перевіряються дані, які свідчать про можливий замовний характер вчинення вбивства.

Тарас Позняков

Нагадаємо, водій сервісу BlaBlaCar Тарас Позняков 4 квітня 2016 року виїхав зі Львова до Києва на власному автомобілі й зник.

Востаннє його зафіксували камери відеоспостереження за 25 кілометрів від Києва. Через тиждень в одному з гаражів Києво-Святошинського району правоохоронці знайшли автомобіль зниклого львів’янина.

Зліва направо: Тарас Позняков, Дмитро Голуб і Луан Кингисепп на заправці. Фото: «КРАПКА»

Підозрювані бійці «Правого сектора»

У серпні 2016 року арештували першого підозрюваного у вбивстві – ексбійця «Правого сектора» Дмитра Голуба. Другим підозрюваним був росіянин Луан Кінгісепп.

Раніше вони були бійцями спецпідрозділу «Сонечко» «Правого сектору». Позивний Голуба – «Тоф», а Кінгісеппа  «Лука». Луана Кінгісеппа оголосили у міжнародний розшук, але у березні 2019 року він підірвався на гранаті у столичній квартирі. 

За даними слідства безпосередньо застрелив львів’янина громадянин Росії Луан Кінгісепп з пістолета «ТТ». Зловмисники закопали тіло вбитого і не зізналися слідству, де саме.

 

У травні 2019 році Дмитра Голуба засудили до довічного ув’язнення за вбивство Тараса Познякова.

 

Понад півтора року його не допускали до засідань через хамську поведінку, погрози та спробу завдати шкоди учасникам суду: під час одного із засідань у Шевченківському райсуді Києва Голуб вирвав дошку з лави, на якій сидів, і кинув її в бік суддів. Тоді він розбив телевізор.

Дмитро Голуб

Луан Кінгісепп

Батько вбитого Олександр Позняков розповів, що одразу після затримання підозрюваний Дмитро Голуб вдався до шантажу та вимагав 50 тисяч доларів за інформацію про свою жертву, повідомляє lviv.vgorode.ua.

- Коли я звернувся до Голуба: «Тоф, скажи, що сталося з моїм сином? Навіщо ви це зробили?».

 

Він відповів:

 

«Після заправки ми йому сказали: «Руки на руль».

 

Малий не зрозумів ситуацію, почав опиратись, і я зробив постріл».

 

Він сказав: «Треба було менше смикатися», – згадував Олександр Позняков.

Херой, а не герой

Також батько Тараса розвінчав міф про «героя АТО», яким намагався виставити себе Дмитро Голуб. За словами Олександра Познякова, Голуб у зоні АТО займався мародерством і систематично приганяв викрадені там автомобілі. Власнику гаража, у який викрадачі пригнали, зокрема, й Audi A6 Познякова, він пояснював, що це транспорт, забраний у сепаратистів або «продажних суддів, яким він більше не знадобиться».

Пошук місця поховання тіла Познякова ускладнювали суттєві зміни рельєфу, які відбулися за 5,5 років.

До пошукових робіт залучали важку техніку, а також спецтехнічне обладнання-георадар «EASY RAD – GPR» Управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ.

Наразі триває слідство, зокрема, ймовірно, шукатимуть тих, хто замовив вбивство Тараса Познякова.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень