За рік до смерті Кравчук спрогнозував, коли закінчиться війна з росією

За його словами, Мінський переговорний процес не дав реальних результатів

Головною умовою закінчення воєнних дій на території України перший український президент назвав деокупацію Криму та частини Донбасу.

Перший президент України Леонід Кравчук, який помер у вівторок, 10 травня, ще минулого року заявив, що російська агресія в Україні закінчиться лише тоді, коли світова спільнота змусить рф повернути Україні Крим та звільнити окуповану частину Донбасу.

Про це він говорив в інтерв'ю DW.

За його словами, Мінський переговорний процес не дав реальних результатів. 

- Війна триває і ми зараз ведемо боротьбу з її наслідками – обмін полоненими, робота контрольно-пропускних пунктів, різні гуманітарні проблеми.

 

А причина залишається, - заявив тоді у розмові з журналістами Кравчук.

Він висловив переконання, що російська агресія може закінчитися лише тоді, коли українській державі будуть повернуті всі тимчасово окуповані росією території, і посприяти цьому може світова спільнота.

- Поки світова спільнота, Європа, США, всі разом – і, звичайно, за активної та безпосередньої участі України – не змусять росію піти з Донбасу і Криму, не змусять росію жити за нормами міжнародного права, війна не закінчиться, - наголосив він.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень